Peab styrker sin lokale tilstedeværelse i Norden

Fra i dag, den 1. april, vil Peab have 1.700 nye medarbejdere. Gennem aftalen med finske YIT og opkøbet af YIT’s asfalt – og råstofvirksomhed udvider Peab sine aktiviteter, primært i Finland og Norge. Derudover vil Danmark blive et nyt land i Peab-koncernen.

Ved at opkøbe de nordiske asfalt og råstofoperationer fra YIT, styrker Peab sin rolle på det nordiske marked som nordens største Bygge- og Anlægsvirksomhed. Udover lokal tilstedeværelse endnu flere steder i Norden og 1.700 nye medarbejdere øges produktionskapaciteten med 63 asfaltværker og omkring 200 stenbrud.

Nærheden til vores kunder via vores fire forretningsområder garanterer tætte personlige relationer.

YITs aktiviteter er hovedsageligt integreret i Peab-virksomhederne Peab Asfalt og Swerock. For Peab Asfalt betyder det, at virksomheden nu er etableret i Finland og Danmark.

- Gennem vores lokale tilstedeværelse mange forskellige steder i fire nordiske lande, med vores størrelse, styrke og kompetence, vil vi blive en førende spiller på markedet. Købet giver fantastiske muligheder for synergieffekter og -udvikling, både i produktion- og udlægning af asfalt samt genanvendelse af asfalt. For eksempel ønsker vi at arbejde med ECO-asfalt i alle lande, siger Håkan Jacobsson, VD Peab Asfalt.

- Sammen skaber vi betingelserne for, at Peab kan samarbejde tæt med kunder og partnere i hele Norden. Gennem kompetente medarbejdere og lokal nærhed får vi muligheden for at udvikle Peab og Swerock fortsat med høj fokus på bæredygtighed. Der vil fremadrettet være høj fokus på udvikling af vores segmenter råstoffer, beton, transport og maskiner for at blive nordisk markedsleder. Nu ser vi i første omgang frem til at sige velkommen til alle vores nye medarbejdere siger Håkan Wifvesson, VD for Swerock.

Den danske organisation ser frem til at blive en del af Peab familien og blive Peab’s første ståsted i Danmark, kunne trække på Peab’s store viden, og de muligheder der bliver for samarbejde på tværs af landene om både teknik, miljøvenlige produkter samt mulig levering af råstoffer.

For yderligere information, kontakt:

Kajsa Jacobsson, pressechef Peab, mobil: +46 725-33 34 84, e-mail: kajsa.jacobsson@peab.se

 

Peab er en af ​​Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder med ca. 14.000 ansatte og en omsætning på cirka 54 mia. SEK. Koncernen har kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv på Bjäre-halvøen i Skåne. Aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.