Fuger

PEAB tilbyder at udføre denne type opgaver, som omfatter bitumen, stenfyldte og to komponent fuger. Bitumenfuger består af en fleksibel, bitumenbaseret fugemasse, som indeholder polymer, og dermed tåler store bevægelser. Bitumenfuger anvendes på broer for at tætne asfalten mod brokonstruktionen og hindre vandgennemtrængning. Fugen udføres ved kantbjælker, ved riste og brønde og ved reparationer af revner og samlinger.

 

 

Bitumenfuger

Bitumenfuger består af en fleksibel, bitumenbaseret fugemasse, som indeholder polymer, og dermed tåler store bevægelser.

Bitumenfuger anvendes på broer for at tætne asfalten mod brokonstruktionen og hindre vandgennemtrængning. Fugen udføres ved kantbjælker, ved riste og brønde og ved reparationer af revner og samlinger.

Fugerne udføres ved opskæring med asfaltskæremaskine af asfalten mod betonkonstruktionen normalt i dimensionen 20 x 20 mm. Kanterne sandsvirpes med forsigtighed, herefter primes de lodrette kanterne og til sidst fyldes fugen op med smeltet varm fugemasse. 

Bitumenfuger giver en vandtæt belægning mellem asfalt og betonkanter.

 
   

Stenfyldte fuger

Stenfyldte fuger er fleksible og kan optage forskydninger og bevægelser

Fugerne udføres med bitumenfugemasse iblandet skærver af klippegranit og udføres typisk i standard bredder fra 0,2 - 0,3 m afhængig af broens bevægelse.

Fugen er velegnet til såvel nyanlæg som vedligeholdelsesopgaver og har en lang levetid.

En stenfyldte fuge er en stabil, fleksibel og vandtæt fuge som optager broens bevægelser i alle retninger.

 
   

Betonfuge

2 komponent polysolfid baseret selvnivellerende fugemase, som er særdeles velegnet til bevægelige vandrette fuger mellem betonelementer/dæk.

Betonfugen er:

  • Velegnet til anvendelse i lufthavne, p-dæk/p-hus, mv.
  • Modstandstygtig overfor benzin, diesel og olie
  • Hurtighærdende
 

 

Kontakter

Peter Snog Nielsen

Afdelingschef - Specialafdeling Danmark

Christian J. Clausen

Afdelingsleder - Salg Sjælland